Haags beachvolleybalduo naar Olympische Spelen

Jantine van der Vlist (links) en Sophie van Gestel.
Jantine van der Vlist (links) en Sophie van Gestel. © FIVB
DEN HAAG - Beachvolleybalsters Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel hebben zich zaterdag geplaatst voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Nederlandse beachvolleybalsters wonnen, samen met Jolien Sinnema en Rimke Braakman, de Continental Cup in het Noorse Stavanger.
In de finale versloegen de twee Nederlandse teams Oekraïne met 2-1. Van der Vlist en Van Gestel brachten de eerste partij op hun naam door het duo Machno en Machno met 2-0 te verslaan (21-13 en 21-12).
Oekraïne kwam langszij door een zege van 21-19 en 21-17 van Sjtsjipkova en Davidova op Sinnema en Braakman. In de beslissende partij trokken Van der Vlist en Van Gestel tegen Sjtsjipkova en Davidova aan het langste eind: 16-21 21-15 15-9.

Eén ticket
Bij de Continental Cup was voor de deelnemende landen nog één ticket te verdienen. Alle landen traden met twee teams aan. Van der Vlist en Van Gestel mogen naar Rio, omdat ze op de wereldranglijst hoger staan dan Sinnema en Braakman.
Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben zich al geplaatst voor de Spelen, en ook bij de mannen hebben twee teams zich geplaatst: het duo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen en het duo Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst.