Na Kiki Bertens ook Robin Haase door naar de tweede ronde op Wimbledon

Robin Haase
Robin Haase © ANP
DEN HAAG - De Haagse tennisser Robin Haase heeft met moeite de tweede ronde van Wimbledon gehaald. In een vijfsetter tegen de nummer 71 op de wereldranglijst Argentijn Diego Schwartzmann werd het 2-6 6-2 6-3 2-6 7-5. De wedstrijd duurde 2,5 uur.
Haase strandde eerder dit jaar in de eerste ronde van het Australian Open en van Roland Garros. Op baan vijf van Wimbledon had hij ook heel wat te stellen met Schwartzman. In de vijfde set bleek Haase alsnog over de meeste kwaliteit en de sterkste zenuwen te beschikken. Hij versloeg de kleine Zuid-Amerikaan voor de derde keer op rij en komt in de tweede ronde uit tegen de als 27ste geplaatste Amerikaan Jack Sock.
Haase had maandag moeite om in zijn ritme te komen en zijn concentratie vast te houden. Ook gleed de nummer 98 van de wereldranglijst een paar keer uit op het snelle gras. Schwartzman speelde agressiever en maakte ook in tactisch opzicht de betere keuzes. Binnen 24 minuten had hij de eerste set binnen.

Grillige wedstrijd

Haase maakte in de tweede set een betere indruk, mede dankzij een geslaagde break in de eerste servicegame. Hij stond daarna het initiatief en de voorsprong niet meer af. In de derde set haperde zijn service weer even (0-2), maar daarna kreeg de Nederlander weer controle over zijn spel. Met 6-3 leek Haase een beslissende voorsprong te hebben genomen, maar in de vierde set produceerde hij toch weer te veel fouten. De vijfde set ging lange tijd gelijk op, met de Hagenaar als gelukkige winnaar.
De als 98ste geplaatste Haase behaalde in 2014 en 2015 ook de tweede ronde van Wimbledon. Het beste resultaat behaalde de Hagenaar in 2011. Toen behaalde hij de derde ronde.