ADO haalt Achraf El Mahdioui van Jong Ajax

Achraf Mahdioui (Foto ADo Den Haag)
Achraf Mahdioui (Foto ADo Den Haag)
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zich versterkt met Achraf El Mahdioui. De twintigjarige middenvelder komt over van Jong Ajax en tekent een contract voor drie jaar bij ADO.
'Met Achraf halen we een erg talentvolle middenvelder in huis. Dat heeft hij de afgelopen jaren bij Ajax wel bewezen. Het zegt ook genoeg dat veel buitenlandse clubs hem binnen wilden halen. Dat Achraf dan voor ADO Den Haag kiest, is een compliment voor onze club. We gaan de komende jaren ongetwijfeld veel plezier aan Achraf beleven,' zegt ADO-trainer Zeljko Petrovic over de nieuwe aanwinst.
ADO was niet de enige club die interesse had in de Amsterdammer. Bundesliga-club Red Bull Leipzig, Italiaanse Serie B-club Benevento en Portugese Sporting Braga toonden ook interesse. Ook FC Groningen en FC Utrecht volgden de middenvelder op de voet.

'Ik zal mijn stinkende best doen'

Op de website van de club laat de geboren Amsterdammer blij te zijn met zijn overgang naar ADO. 'Ik kom natuurlijk uit de Jupiler League. Of ik al klaar ben voor de Eredivisie zal moeten blijken. Maar ik zal daarvoor mijn stinkende best moeten doen op de training. Ik hoop in ieder geval op zoveel mogelijk speelminuten. Ik ben een controlerende middenvelder die graag het spel verdeelt. Met mijn goede trap kan ik een medespeler voor de goal zetten. Ik hoop daarmee van waarde te kunnen zijn voor de club.'
El Mahdioui werd drie jaar geleden nog als talent van het jaar bij Ajax verkozen. De geboren Amsterdammer speelde lang in de jeugd van Zeeburgia. Afgelopen seizoen speelde de middenvelder 23 officiële duels voor Jong Ajax, waarin hij tot drie goals kwam.
In 2015 werd El Mahdioui samen met teamgenoten Samet Bulut en Zakaria el Azzouzi gearresteerd wegens de mishandeling van een agente. El Mahdioui werd uiteindelijk vrijgesproken, maar kreeg wel een schorsing van een maand van Ajax.