Het doek is definitief gevallen voor voetbalclub Haaglandia

DEN HAAG - Het Rijswijkse college wil de voetbalvereniging Haaglandia niet nog meer tijd geven om hun financiële problemen op te lossen. De gemeente heeft de huurovereenkomst van het voetbalveld van de vereniging opgezegd.
Dat betekent dat de club niet meer voldoet aan de voorwaarden van de KNVB. Daardoor mag Haaglandia niet meer meedoen in de competitie.
Haaglandia heeft achterstallinge betalingen aan de gemeente van totaal 78.000 euro. De club moest de afgelopen maanden met een reddingsplan komen, om de club financieel gezond te maken. De voorwaarde was dat Haaglandia voldoende crediteuren zou verzamelen, die vertrouwen in de toekomst van van de club hebben. Dat is niet gelukt volgens wethouder Nicole Dierdorp van financiën, waardoor het contract voor veldhuur is opgezegd door de gemeente. Hierdoor heeft de club geen speelveld meer.

Voorzitter emotioneel

Voorzitter van Haaglandia Henk de Haas reageerde emotioneel op het bankroet van zijn club. Hij is verbaasd dat de gemeente het contract opzegt. 'Ik heb aan alle voorwaarden van het plan om de club te redden voldaan. Ik begrijp niet waarom de gemeente dit doet.' Op de vraag wat hij nog kan doen om de club te redden haalt hij mismoedig zijn schouders op.

(Jeugd)leden blijven in competitie

Het College onderzoekt nu samen met de KNVB hoe de (jeugd)leden niet de dupe worden van de situatie en gewoon kunnen blijven trainen, zegt een woordvoerder van het college. Wethouder Dierdorp onderzoekt samen met de KNVB of er een nieuwe voetbalvereniging kan worden opgericht, waar de leden van Haaglandia kunnen worden ondergebracht. 'Het wordt geen Haaglandia 2.0', aldus Dierdorp.
Als dit niet lukt kijkt de gemeente of de leden ondergebracht kunnen worden bij andere voetbalclubs in de gemeente. De wethouder benadrukt dat ze het erg belangrijk vindt dat de jeugd blijft sporten.