Wateringse Wielerdag heeft goede hoop op dat Tom Dumoulin toch komt

Tom Dumoulin tijdens de Tour de France 2016 op de Mont Ventoux.
Tom Dumoulin tijdens de Tour de France 2016 op de Mont Ventoux. © Orange Pictures
WATERINGEN - Ondanks zijn valpartij afgelopen vrijdag in de Tour de France is het niet uitgesloten dat wielrenner Tom Dumoulin donderdag toch deelneemt aan de Wateringse Wielerdag. Eén van zijn managers heeft organisator Marco Vijverberg laten weten dat Dumoulin zijn contract respecteert. Dat meldt de WOS, mediapartner van Omroep West.
De deelname van Dumoulin aan het Westlandse wielerevenement leek vrijdag
, doordat de Limburger bij een val in de negentiende etappe het spaakbeen van zijn linkerpols brak. 'Ik had dit absoluut niet verwacht, maar Dumoulin wil toch testen hoe het met zijn pols gaat in wedstrijdverband', verklaart Vijverberg.
Dumoulin maakt voor zijn komst naar het Westland nog wel een klein voorbehoud. De renner van Giant-Alpecin, dit jaar goed voor twee etappezeges in de Tour, gaat maandag en dinsdag nog testen hoe zijn pols het houdt op de fiets. Pas daarna hakt de de knoop door. De Wateringse Wielerdag zou de laatste koers zijn voor Dumoulins deelname aan de Olympische Spelen.

Geen vervanger

Vijverberg benadrukt dat het contract met Dumoulin van beide kanten wordt gerespecteerd. Met andere woorden: als de Nederlands kampioen tijdrijden toch niet naar Wateringen afreist, wordt er in de tussentijd geen vervanger aangetrokken. Vijverberg: 'We hebben goede hoop op Dumoulin. Het zou toch fantastisch zijn om hem in Wateringen te kunnen uitzwaaien naar Rio toe.'