Beachvolleybal: contract coach Ronnes verlengd

Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer bij de Grand Slam in Rio de Janeiro.
Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer bij de Grand Slam in Rio de Janeiro. © FIVB
DEN HAAG - Gijs Ronnes blijft ook na de Olympische Spelen Rio de Janeiro bondscoach van de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). De succesvolle Ronnes verlengde zijn contract met de bond met twee jaar.
De bondscoach van de vrouwen, de Schot Morph Bowes, neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van BTN.
Onder Ronnes als bondscoach haalden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen uit Den Haag goud op de WK van 2013 en pakten Reinder Nummerdor en de Haagse Christiaan Varenhorst zilver bij de WK van 2015. Mede dankzij deze medailles en hun stabiele optreden in de FIVB World Tour, reizen de mannenteams naar de Olympische Spelen met het doel om de eerste beachvolleybalmedaille voor Nederland in de geschiedenis te veroveren.

Nieuwe doelstellingen

'Ik ben erg blij dat ik ook de komende twee jaar bondscoach mag blijven bij BTN', reageert Gijs Ronnes. 'Ik heb veel zin in de nieuwe uitdagingen die zich aandienen. Zo wil ik de topspelers die doorgaan na Rio - Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst - prikkelen om nieuwe stappen te zetten.'
Daarnaast wil hij de nieuwe generatie spelers die eraan komt helpen om aansluiting te maken met de top. Zijn derde doelstelling is om zijn coachingfilosofie verder te verspreiden.

Afscheid


Bij de vrouwen neemt bondscoach Morph Bowes na afloop van dit seizoen afscheid van BTN. De Schot, die in november 2012 werd aangesteld, gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dit jaar kwalificeerde Nederland zich mede dankzij Bowes, net als in 2012, opnieuw met twee vrouwenteams voor de Olympische Spelen. Wie Bowes gaat opvolgen als bondscoach is nog niet bekend.