Tennisser Robin Haase naar tweede ronde The Hague Open

DEN HAAG - Tennisser Robin Haase heeft dinsdag de tweede ronde bereikt van The Hague Open, de challenger op de Scheveningse Metsbanen. De nummer vier van de plaatsingslijst rekende in twee sets af met de Spanjaard Pere Riba: 7-5, 6-4. De Haagse prof stuit in zijn volgende partij op de pas zeventienjarige Griek Stefanos Tsitsipas.
Haase speelde afgelopen zondag de finale van het ATP-toernooi in Gstaad. Die verloor hij van de Spanjaard Feliciano López. Op de Metsbanen van Scheveningen toonde de nummer 76 van de wereld aan dat hij voldoende hersteld was van zijn inspanningen op het Zwitserse gravel. Riba verzette zich wel, maar Haase maakte op beslissende momenten de punten.
Igor Sijsling verging het minder. De Fransman Gleb Sakharov verraste de Nederlandse nummer zes van de plaatsingslijst. Hij verloor in drie sets: 6-2, 1-6, 4-6. Sijsling, de nummer 111 van de wereld, opende met overtuigende winst van de eerste set, maar gaf de partij daarna uit handen. In het derde bedrijf kwam de Amsterdammer nog met 4-2 voor, maar hij liet de Franse nummer 268 van de wereld daarna vier games op rij winnen.

Debutant

Succes was er ook voor Tallon Griekspoor en Boy Westerhof. Griekspoor, debutant in de challenger, knokte zich langs Giovanni Lapentti uit Ecuador in drie sets: 3-6, 6-2, 6-2. Westerhof ontdeed zich in drie sets van de Oostenrijker Bastian Trinker: 5-7, 6-3, 6-1.