'Er is geen financieel plan om door te gaan', Rijswijk steunt voetbalclub Haaglandia niet

RIJSWIJK - De gemeente Rijswijk gaat voetbalclub Haaglandia niet steunen. Dit bleek dinsdagavond tijdens een spoeddebat. Er was een motie ingediend om Haaglandia extra tijd te geven om de financiële problemen op te lossen, maar die werd afgewezen door een meerderheid van de gemeenteraad.
Voorzitter Henk de Haas van de voetbalclub wilde na afloop van de vergadering van dinsdagavond niet reageren. De uitkomst van het
was een teleurstelling voor hem.
Haaglandia heeft bij de gemeente een betalingsachterstand van 78.000 euro. Vanwege die schuld verlengde de gemeente de huurovereenkomst voor het voetbalcomplex niet. De club moest de afgelopen maanden met een reddingsplan komen, maar dat lukte niet op tijd.

'Spijtig'

Politieke partij Beter voor Rijswijk stelde voor het huurcontract voor de voetbalvelden met één jaar te verlengen en een deskundige aan te stellen die zou moeten rapporteren over de voortgang. Maar tijdens het spoeddebat maakte wethouder Nicole Dierdorp duidelijk dat de gemeente niet van plan is een nieuwe overeenkomst voor het voetbalveld met de clubleiding te sluiten. Er is geen garantie, geen financieel plan om door te gaan', legt ze uit. 'Hoe spijtig dit ook is.' De club heeft een advocaat in de arm genomen en onderneemt stappen.