Haaglandia blijft 'gewoon' gebruikmaken van voetbalcomplex in Rijswijk

Voorzitter Henk de Haas van Haaglandia (archieffoto Omroep West)
Voorzitter Henk de Haas van Haaglandia (archieffoto Omroep West)
RIJSWIJK - Voetbalclub Haaglandia blijft gewoon gebruikmaken van het voetbalcomplex in Rijswijk. Dat laat de club weten. Eerder gaf wethouder Nicole Dierdorp aan dat de huurovereenkomst met Haaglandia is opgezegd en dat de club daarom vanaf 1 juli geen recht meer heeft op de velden.
'Voorzitter Henk de Haas van Haaglandia heeft inmiddels laten weten dat hij het standpunt van de wethouder niet deelt. Haaglandia laat zich bij deze kwestie bijstaan door de in sportrecht gespecialiseerde advocaat Richard van der Zwan. Vanuit Van der Zwan Advocaten is onlangs ook een brief verstuurd, maar hierop is tot op heden nog geen reactie gekomen', aldus de club.
'Haaglandia gaat er dan ook van uit dat de huurovereenkomst gewoon doorloopt en zal om die reden gebruik blijven maken van de sportvelden. Richard van der Zwan heeft dit standpunt vandaag nogmaals bekendgemaakt bij de gemeente Rijswijk en daarbij ook aangegeven dat de wethouder niet over dergelijke besluiten gaat.'

Achterstallige betalingen

De Rijswijkse voetbalclub heeft achterstallige betalingen aan de gemeente van in totaal 78.000 euro. De club moest de afgelopen maanden met een reddingsplan komen om de club financieel gezond te maken.
Dat lukte volgens wethouder Dierdorp niet, waardoor het contract voor veldhuur werd opgezegd door de gemeente. Ook kreeg de club geen extra tijd van het college om de financiële problemen op orde te krijgen.

Spoeddebat

De gemeente Rijswijk kwam dinsdagavond in een spoeddebat bijeen om de situatie te bespreken. Tijdens het spoeddebat benadrukte wethouder Dierdorp nogmaals dat de gemeente niet van plan is een nieuwe overeenkomst voor het voetbalveld met de clubleiding te sluiten.
De politieke partij Beter voor Rijswijk kwam tijdens de spoedvergadering met de motie 'Reddingsboei voor Haaglandia'. De partij wilde dat het college het huurcontract voor de voetbalvelden met één jaar zou verlengen. Daarnaast zou er een deskundige moeten worden aangesteld die rapporteert over de voortgang. De gemeenteraad stemde de motie van Beter voor Rijswijk weg.

Motie afgewezen

De club reageerde teleurgesteld: 'Helaas is de motie van Beter voor Rijswijk door een meerderheid van de gemeenteraad afgewezen. Henk de Haas hoopt dat de partijen in gesprek zullen blijven en zullen blijven zoeken of er alsnog een bevredigende oplossing kan worden gevonden. Dit in het belang van haar leden, maar zeker ook in het belang van de gemeente Rijswijk omdat Haaglandia ook een maatschappelijke functie heeft.'