The Hague Open: Jesse Huta Galung naar huis, Tallon Griekspoor door

The Hague Open: Jesse Huta Galung.
The Hague Open: Jesse Huta Galung. © Hans Willink
DEN HAAG - Het Scheveningse challengertoernooi The Hague Open heeft donderdag al in de achtste finales afscheid genomen van tennisser Jesse Huta Galung. De tweevoudig toernooiwinnaar uit Hillegom had geen schijn van kans tegen de Fransman Constant Lestienne, die als negende is geplaatst en bij de laatste acht Boy Westerhof treft: 6-2, 6-1.
Tallon Griekspoor wist wél door te dringen tot de kwartfinales. Hij verraste door de als derde geplaatste Argentijn Facundo Bagnis in twee sets te verslaan. Het werd 7-6 (4), 6-4 in het voordeel van de Nederlander. Die ontmoet nu Adam Pavlasek (7) uit Tsjechië.
Ook Yannik Reuter zorgde voor een stunt. De Belg rekende af met Inigo Cervantes, de Spaanse nummer twee van de plaatsingslijst: 7-6 (4), 7-6 (4). Reuter kruist in zijn kwartfinale de degens met Gleb Sakharov uit Frankrijk, die in drie sets (2-6, 6-4, 6-4) te sterk was voor de Portugees Pedro Sousa.

Haase

Robin Haase speelt later op de dag tegen Stefanos Tsitsipas, een 17-jarige Griek. De winnaar van dat duel neemt het vervolgens op tegen de Rus Alexey Vatutin. Hij won in een driesetter van de Pool Kamil Majchrzak: 5-7, 7-6 (5), 6-1.