Wie zijn de olympische atleten uit onze regio? Wij stellen ze aan je voor (deel 2)

DEN HAAG - Nog twee dagen en dan is de officiële opening van het grootste sportevenement ter wereld: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Nederland wordt vertegenwoordigd door 242 atleten, van wie er maar liefst 41 afkomstig zijn uit onze regio. Vandaag stellen we in deel 2 weer tien topsporters aan je voor.
11) Femke Pluim
, die aanvankelijk op redelijk hoog niveau turnde, begon pas op haar elfde met atletiek. In eerste instatie wilde ze vooral 'heel hard rennen', maar al vrij snel haalde haar trainer haar over om te gaan polstokhoogspringen. Inmiddels is ze Nederlands
in deze discipline en maakt ze zich op voor haar eerste Spelen.


Op 16 augustus maakt zij haar olympisch debuut.
12) Laurine van Riessen won in 2010 brons op de Olympische Winterspelen in Vancouver op de 1000m langebaanschaatsen. Nu, in 2016, neemt ze deel aan de Olympische Zomerspelen in een andere tak van sport: baanwielrennen. Dit beoefent zij pas sinds 2014.

Op 12 augustus maakt zij haar debuut op de Olympische Spelen.
13) Madelein Meppelink heeft in haar sportcarrière veel verschillende partners gehad. Sinds 2014 vormt zij een koppel met Marleen van Iersel, wat tot dusver erg succesvol is gebleken. In hun eerste jaar samen werden zij Europees kampioen beachvolleybal en wonnen ze brons op twee Grand Slam-toernooien. Op de olympische ranking staan ze zesde, wat betekent dat ze in actie mag komen op haar tweede Olympische Spelen.

Op zaterdag 6 augustus komt ze voor het eerst in actie in Rio.
14) Sanne van Olphen speelde van 2011 tot 2014 in de Deense handbalcompetitie, waarna ze in 2014 overstapte naar de Franse competitie. Sinds 2011 maakt ze regelmatig deel uit van het Nederlandse team, waarmee zij historie schreef door het Nederlands handbalteam te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Op zaterdag 6 augustus spelen de handbalsters hun eerste wedstrijd tegen Frankrijk.
15) Christiaan Varenhorst begon zijn carrière als indoor-volleyballer, maar ging al vrij snel over tot beachvolleybal. Hij startte op het strand met Alexander Brouwer, die tevens deel uitmaakt van het Beach Team Nederland. Sinds 2014 vormt Varenhorst een duo met Reinder Nummerdor, met wie hij in 2015 de WK-finale speelde. Dit worden zijn eerste Olympische Spelen.

Op 7 augustus speelt hij zijn eerste wedstrijd tegen Chili.
16) Lilian de Geus begon op haar twaalfde samen met haar tweelingzus met windsurfen, wat ze al vrij snel fanatiek bleef doen. Naast het windsurfen speelden ze voetbal op hoog niveau, maar het windsurfen ging altijd voor. Sinds 2013 maakt ze deel uit van de kernploeg van het Watersportverbond en begin 2015 kwalificeerde zij zich voor de Olympische Spelen in Rio.

Op maandag 8 augustus zal zij haar olympisch debuut maken.
17) Nicole Beukers begon in 2004 met roeien en in de jeugdklasses draaide ze regelmatig mee in de top-10. In 2013 begon ze in de dubbelvier te roeien en won ze samen met haar team zilver op het Europees kampioenschap. In 2015 veroverde ze opnieuw een zilveren medaille en op het WK won ze brons.

Haar eerste wedstrijd roeit ze op zaterdag 6 augustus.
18) Rutger van Schaardenburg begon op zijn zevende met zeilen en deed al vrij snel op hoog niveau mee. Op zijn twintigste deed hij voor het eerst mee aan de Olympische Spelen, wat erg jong is voor de zeilsport. In 2012 nam hij opnieuw deel aan de Olympische Spelen, maar eindigde hij 'slechts op de veertiende plaats. Nu, acht jaar na zijn olympisch debuut, lijkt hij in vorm te zijn. Afgelopen seizoen won hij brons op het WK.

Op 8 augustus komt hij voor het eerst in actie.
9) Robin Haase lijkt vlak voor de Spelen helemaal in vorm te zijn, gezien zijn toernooizege bij het The Hague Open. Daarnaast stond hij onlangs in de finale van het ATP-toernooi in Gstaad, wat goede hoop geeft voor in Rio.

Op 6 augustus komt hij voor het eerst in actie op zijn derde Olympische Spelen.
20) Marit Bouwmeester won op de Olympische Spelen van London al zilver, werd twee keer wereldkampioen en wist begin dit jaar de Europese titel op haar naam te schrijven.

Op maandag 8 augustus komt ze voor het eerst in actie.