Voetbalsters Oranje oefenen tegen wereldkampioen Amerika in Atlanta

Oranje-voetbalsters tegen Zwitserland in het Kyocera Stadion.
Oranje-voetbalsters tegen Zwitserland in het Kyocera Stadion. © Orange Pictures
DEN HAAG - De Nederlandse voetbalsters openen het nieuwe seizoen op zondag 18 september met een oefenwedstrijd in en tegen de Verenigde Staten. Het duel wordt gespeeld in stadion The Georgia Dome in Atlanta. Amerika, de huidige wereld- en olympisch kampioen, is op de Spelen in Rio een voorname kandidaat voor de gouden plak.
uit Noorden kijkt dan ook uit naar de ontmoeting met Team USA. 'Een heel mooie tegenstander', zegt hij. 'In voorbereiding op het EK 2017, waarvoor we automatisch geplaatst zijn, is het uiteraard belangrijk om wedstrijden op hoog niveau te spelen. Het Amerikaanse elftal is een absoluut topteam en voor ons is spelen in Amerika, waar vrouwenvoetbal een grote en populaire sport is, een leerzame ervaring.'
Oranje - dat normaal gesproken onder meer aantreedt met aanvoerster Mandy van den Berg uit Naaldwijk - stond zevenmaal eerder tegenover het Amerikaanse elftal. Vijf keer ging de winst naar de VS en twee duels werden gewonnen door de Oranjevrouwen. De laatste ontmoeting dateert van april 2013. In het stadion van ADO Den Haag won Team USA met 3-1. Manon Melis scoorde voor Nederland.