Aaron Meijers nieuwe aanvoerder van ADO, Edouard Duplan en Tom Beugelsdijk vervangers

Aaron Meijers als aanvoerder van ADO tegen Kardemir Karabukspor.
Aaron Meijers als aanvoerder van ADO tegen Kardemir Karabukspor. © Laurens Lindhout
DEN HAAG - ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic heeft Aaron Meijers aangewezen als de nieuwe aanvoerder voor het aankomend seizoen. De linksback neemt de groen-gele aanvoerdersband over van Thomas Kristensen, die deze zomer is vertrokken. Edouard Duplan en Tom Beugelsdijk zijn respectievelijk tweede en derde aanvoerder van ADO.
De keuze voor Meijers als captain is niet verrassend. Hij is één van de langst dienende spelers in de Haagse selectie. De tot verdediger omgeturnde middenvelder werd in 2012 overgenomen van RKC Waalwijk. Eerder speelde hij bij FC Volendam, de club waarvoor de geboren Delftenaar debuteerde in het betaalde voetbal.
'Ik was vorig seizoen al tweede aanvoerder achter Thomas Kristensen. Maar in het veld droeg ik al vaak de band en ook tijdens de voorbereiding op dit seizoen. Dat neemt niet weg dat ik vanaf nu de echte aanvoerder van ADO Den Haag ben en dat maakt mij wel erg trots. Ik zie het als een grote eer. De band zorgt niet voor extra druk. Ik weet wat het inhoudt en ik kan het aan', aldus Meijers, die zijn contract bij ADO vorig jaar verlengde tot 2018.

Tactische plannen

Coach Petrovic kende geen twijfels bij het benoemen van Meijers als captain. 'Aaron droeg vorig seizoen de band al en dit alles tot tevredenheid van de spelersgroep en de staf. Aan zaken die goed zijn, moeten we niet veel veranderen. Ik heb groot vertrouwen in Aaron en dat geldt voor de hele spelersgroep. Met hem, Duplan en Beugelsdijk praat ik vaak over de trainingen en over de tactische plannen die ik in mijn hoofd heb. Vandaar dat zij bij afwezigheid van Aaron de band zullen dragen.'