'Wij zijn ADO, wij spelen thuis, wij moeten winnen'

ADO-speler Kastaneer, Setkus en Meijers
ADO-speler Kastaneer, Setkus en Meijers © Laurens Lindhout
DEN HAAG - ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg zaterdag een goed resultaat gaat neerzetten in de eerste wedstrijd van het seizoen. Dat liet de coach blijken in de persconferentie na de laatste training voor de seizoenstart.
‘Ik ben niet negatief of denigrerend tegenover een club als Go Ahead Eagles. Dat is respectloos. Maar wij spelen thuis, wij zijn ADO Den Haag en wij moeten winnen. De favoriet zijn wij. Zo simpel is het’, aldus Petrovic, over zijn eerste duel met ADO Den Haag in de Eredivisie.

Goede vriend

Coach Petrovic komt met Hans de Koning, oefenmeester van Go Ahead Eagles, een goede vriend tegen langs de lijn. Ook hij maakt zaterdag zijn debuut als trainer bij een nieuwe club. De Rotterdammer was drie seizoenen lang coach bij FC Volendam en besloot zijn heil dit seizoen bij Go Ahead Eagles te zoeken.
Petrovic: ‘Voor Hans en mij is dit een derby. Hij is een ervaren trainer en al jarenlang een goede vriend van mij. Ondanks dat ga ik hem geen succes wensen.’ De Haagse trainer heeft vertrouwen, maar makkelijk zal het niet gaan worden. ‘De eerste wedstrijd is altijd moeilijk, omdat je nog niet weet wat ze gaan doen. Ik heb Go Ahead twee keer gezien en op basis van de vriendschappelijke duels en veel wisselingen in het team is het moeilijk in te schatten.’