'Quick Boys wil direct door naar de Tweede Divisie'

Quick Boys-coach Jan Zoutman
Quick Boys-coach Jan Zoutman © Orange Pictures
KATWIJK - Quick Boys pakte vorig seizoen de titel in de Hoofdklasse B en wist eindelijk promotie naar een hoger niveau af te dwingen. In de derde divisie wordt de equipe van trainer Jan Zoutman als een echte kanshebber voor het kampioenschap gezien.
‘Quick Boys wil direct door naar de tweede divisie’, vertelt Zoutman. ‘We gaan dit seizoen doorselecteren en geven de spelers die gebleven zijn de tijd om zich op een hoger niveau te bewijzen. Daarnaast gaan we hier en daar de concurrentie wat opvoeren, waardoor we altijd goede alternatieven hebben als er iets gebeurd. Dat is een voorwaarde om succesvol te zijn.’

Vervanger

Een aderlating was toch zeker wel de transfer van topscorer Yordi Teijsse naar het Schotse Dundee FC. De aanvaller was vorig seizoen goed voor maar liefst dertig treffers en kroonde zich hiermee niet alleen tot clubtopscorer, maar hij maakte ook de meeste goals in de gehele Bollenstreek. In Jason Oost, vorig seizoen spelend voor Almere City FC, vonden ze bij Quick Boys de vervanger voor Teijsse.
‘Ik ben gehaald voor de spits, maar ik denk dat ik een heel ander type speler ben’, vertelt Oost. Trainer Zoutman kan zich vinden in de woorden van de nieuwe aanwinst. ‘Yordi was meer een eindstation. Hij zorgde voor de goals. Jason heeft meer inzicht voor de steekbal en de mensen om zich heen. Het is de kunst om daar optimaal gebruik van te maken’
Voor Quick Boys staat er meteen een kraker op het programma: de Katwijkers openen het seizoen tegen regiogenoot FC Lisse.