Zeilsters Bouwmeester en De Geus beginnen goed, Van Schaardenburg minder

© ANP
DEN HAAG - Zeilsters Marit Bouwmeester en windsurfster Lilian de Geus zijn hun olympische missie goed begonnen. De in Voorburg woonachtige Bouwmeester staat na twee races tweede met 11 punten. De Haagse De Geus bezet na drie wedstrijden de vierde plek met 21 punten.
Bouwmeester startte met een zesde plaats achter winnares Annalise Murphy uit Ierland. In de tweede heat verbeterde Bouwmeester zich met één plek. Door slechte resultaten van de top uit de eerste race in heat twee schoof de Nederlandse door naar plaats twee in de rangschikking achter de Chinese Xu Lijia.
Lilian de Geus werd in haar eerste race derde en in haar tweede heat vierde. De derde omgang viel in het water. De Nederlandse kwam binnen als veertiende. De Française Charline Picon gaat voorlopig aan de leiding na winst in de eerste en derde race en een tweede plek in heat nummer twee. Na het schrappen van het slechtste resultaat staat de Geus vierde.

Rutger van Schaardenburg

In de Laser Radial-klasse eindigde de in Den Haag wonende Rutger van Schaardenburg in de openingsrace als derde achter de Kroatische winnaar Tonci Stipanovic. De tweede en laatste race van de dag ging een heel stuk minder. Van Schaardenburg kwam als 21ste over de meet, en zakte in de voorlopige rangschikking naar plaats acht.