Carola Uilenhoed blij met bronzen medaille Anicka van Emden: 'Dit is haar moment'

DEN HAAG - Vol spanning keek de Haagse oud-judoka Carola Uilenhoed naar het optreden van haar maatje Anicka van Emden, die beslag legde op het brons bij de Olympische Spelen. 'Dit is haar moment', aldus Uilenhoed, die Van Emden volgde vanaf de Olympic Experience op het strand van Scheveningen.
Al op jonge leeftijden leren ze elkaar kennen. Jarenlang trainen de twee samen in Den Haag. 'We zijn samen groot geworden', legt Uilenhoed uit. 'Je loopt automatisch hetzelfde parcours, samen veel op reis geweest en privé ook veel bij elkaar over de vloer. Dus ik ken Anicka vrij goed.'
Vooraf voorspelt Uilenhoed al dat een medaille zeker mogelijk is. Als geen ander weet zij hoe hard haar oude trainingspartner heeft gewerkt om haar olympische droom waar te maken. En terwijl Van Emden in tranen het brons wint, vliegt Uilenhoed in de armen van Anicka's broer Iwan.

Olympic Experience op TV West

Elke werkdag zendt Omroep West een reportage uit vanaf de Olympic Experience op het strand van Scheveningen. Dat programma volgt direct na het dagelijkse TV West Nieuws. Bekijk hier de uitzending met Carola Uilenhoed.