Voorschoten '97 doet het tijdelijk met twee velden minder na vondst asbest

© archief
VOORSCHOTEN - Voetbalvereniging Voorschoten '97 doet het de komende tijd met wat velden minder. Twee weken geleden werd veld 1 afgesloten na de vondst van asbest in de grond. Sinds woensdag is ook veld 3 verboden terrein, omdat die grasmat werd opgehoogd met de grond afkomstig van veld 1.
De asbest op het eerste veld werd gevonden tijdens de aanleg van kunstgras. Op het terrein aan de Weddeloop in sportpark Adegeest  werd al weinig gespeeld omdat er natuurgras lag, wat meer onderhoud vergt. 'We hoopten dat de aanleg van kunstgras ons meer trainingscapaciteit zou geven. Maar nu loopt dat dus vertraging op', vertelt voorzitter Bruno van Dunné.
Het schadelijke materiaal is aangetroffen in de onderlaag van het veld. Het zit vast aan bouwpuin dat jaren geleden onder het veld werd geplaatst. Zolang er niet in het spul wordt gesneden, lopen de leden geen risico. Asbest is alleen gevaarlijk als het in de lucht terechtkomt.

Geen paniek


De vereniging heeft zes velden. Daarom is er geen reden voor grote paniek, aldus Van Dunné. 'We laten onze teams nu wat vaker op zondag spelen. Bovendien is het vakantie dus is het ook minder druk.'
De gemeente laat uit voorzorg sportveld 1 en 3 onderzoeken. De uitkomsten van de analyses moeten rond 20 augustus bekend zijn.