Windsurfster De Geus en zeilsters Zegers-Kyranakou en Van Veen zevende in tussenstand

Afrodite Kyranakou-Zegers en Anneloes van Veen op de Olympische Spelen.
Afrodite Kyranakou-Zegers en Anneloes van Veen op de Olympische Spelen. © Richard Langdon
DEN HAAG - Zowel windsurfster Lilian de Geus als zeilsters Afrodite Zegers-Kyranakou en Anneloes van Veen zijn op de Olympische Spelen terug te vinden op de zevende plek in het voorlopige klassement. Ondanks die klassering zijn ze nog niet kansloos voor een medaille.
RS:X-surfster Lilian de Geus sloot de dag na twee tegenvallende prestaties (15de en 19de) alsnog positief af door in de negende race als vijfde te finishen. Overall is de Haagse nu zevende. De route naar een medaille is, mede doordat ook haar tegenstandsters onregelmatig varen, niet afgesloten.
De 470-zeilsters Afrodite Zegers-Kyranakou (Den Haag) en Anneloes van Veen (Naaldwijk) werden donderdag tweemaal achtste. Ze zijn pas vier keer het water op geweest. In het algemeen klassement bezetten ze de zevende plaats. De verschillen zijn nog te overzien.

Mulder twaalfde

Mandy Mulder uit Poeldijk en Coen de Koning behoren in Nacra 17, de olympische catamaran voor gemengde teams, na zes races niet meer tot de top-10. Het duo staat op de twaalfde plaats.