Hockeyers onderuit tegen Duitsland op Olympische Spelen

Jorrit Croon in actie op de Olympische Spelen tegen Ierland.
Jorrit Croon in actie op de Olympische Spelen tegen Ierland. © ANP
DEN HAAG - De Nederlandse hockeyers hebben vrijdag het duel met Duitsland om winst in poule B van het olympisch toernooi verloren. De titelverdediger was met 2-1 te sterk voor Oranje.
Duitsland domineerde het eerste kwart en kwam door een doelpunt van Florian Fuchs verdiend op voorsprong. Vanaf het tweede kwart kwam de ploeg van bondscoach Max Caldas beter in de wedstrijd. Oranje werd een paar keer gevaarlijk voor het Duitse doel. Seve van Ass was dicht bij een treffer, maar hij raakte de paal.
De Duitsers verdubbelden de voorsprong in het begin van de tweede helft door wederom een intikkertje na een harde voorzet. Mats Grambusch was de maker. Van Ass bracht Nederland aan het slot van het derde kwart terug in de wedstrijd en spits Mirco Pruyser was in het vierde kwart dicht bij de gelijkmaker, maar ook hij trof de paal. Oranje bleef vechten voor de belangrijke remise, maar Duitsland bleef overeind.

Australië

Door de nederlaag eindigt Nederland als tweede in de poule en dreigt al in de kwartfinale een confrontatie met Australië, ook een van de kanshebbers op een medaille in Rio de Janeiro. Zondag staan de kwartfinales op het programma.