Effectieve Kastaneer schenkt ADO de overwinning tegen Vitesse

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Vitesse met 2-1 gewonnen. In de Gelredome kwam Vitesse op voorsprong door een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel. Twee counters met Kastaneer (twee keer) als afmaker schonken ADO de overwinning.
In het begin van de wedstrijd was het Vitesse dat dicteerde. De Arnhemmers dwongen ADO-keeper Setkus meerdere malen tot een redding in de openingsfase. Na 22 minuten kwam de ploeg van Henk Fraser, Vitesse, op een verdiende voorsprong. Van Wolfswinkel zag zijn eerste schot nog gered worden door Setkus, maar de tweede poging ging via de lat erin 1-0.
ADO speelde zwak tot dan toe, maar kwam uit het niets op gelijke hoogte. De eerste echte kans voor de Haagse club is gelijk raak. Gervane Kastaneer verschalkt in de tegenstoot Vitesse-keeper Eloy Room met een puntertje na een voorzet van Kanon 1-1.  
Na rust komt ADO wel beter uit de kleedkamer, maar nog steeds heeft Vitesse het heft in handen. ADO-keeper Setkus houdt zijn ploeg in de wedstrijd door een schot van Nathan uit het doel te houden.
ADO is bijzonder gevaarlijk als het eruit komt. Kastaneer countert weer naar een doelpunt. De linksbuiten krult via de binnenkant van de paal de bal in het doel en maakt zijn tweede van de wedstrijd 2-1. ADO speelt niet goed, maar is uiterst effectief in de persoon van Kastaneer. Twee kansen, twee doelpunten van de linksbuiten van de Haagse club.
In de slotfase probeerde Vitesse het nog wel, maar ADO hield stand. Paar minuten voor tijd liet Van der Heijden zelfs na om de voorsprong uit te breiden. De Hagenaren pakken knap de drie punten in Arnhem (2-1).
Scoreverloop Vitesse – ADO Den Haag: ’22 Van Wolfswinkel 1-0, ’30 Kastaneer 1-1, ’61 Kastaneer 1-2.