Lilian de Geus grijpt net naast medaille op de Olympische Spelen

© ANP
DEN HAAG - Windsurfster Lilian de Geus heeft op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro net naast een medaille gegrepen. De 24-jarige Haagse plankzeilster won de afsluitende medalrace, maar dat was niet voldoende voor de bronzen medaille. De Russische Stefaniya Elfutina werd zevende en bleef De Geus één punt voor in de eindstand.
De Geus stond voor de zogenaamde medalrace op een zevende plek. Ze eindigde met een voorsprong van vier seconden op Charline Picon uit Frankrijk, die dankzij haar tweede plaats vanaf de vierde plek in het klassement het goud veroverde met 64 punten. Het zilver was voor Peina Chen uit China (66 punten), gevolgd door de Russin Elfutina (69 punten).
De laatste werd na de finish nog geconfronteerd met een protest van de Spaanse Marina Alabau Neira (71 punten). De Geus (70 punten) mocht daardoor nog even blijven hopen op brons, maar nadat het beroep was afgewezen, moest de nummer drie van het WK in 2015 en 2016 toch echt genoegen nemen met de bittere vierde plek.

'Paar nachten wakker'

'Ik denk dat ik nog een paar nachten wakker lig van de derde racedag', blikte De Geus terug op donderdag. 'Toen heb ik het laten liggen met de dertiende en vijftiende plek. Dat is gewoon echt de slechtste dag die ik ooit heb gevaren, denk ik. Over de medalrace ben ik dik tevreden, maar helaas was mijn zege net niet genoeg voor brons.'