ADO-directeur Mattijs Manders: ‘Inkomsten Hansen en Fraser geïnvesteerd in versterkingen’

Mattijs Manders tijdens persconferentie ADO Den Haag
Mattijs Manders tijdens persconferentie ADO Den Haag © Laurens Lindhout
DEN HAAG - De inkomsten van de transfer van Martin Hansen naar FC Ingolstadt (900.000 euro red.) en Henk Fraser naar Vitesse (200.000 euro red.) zijn gebruikt om nieuwe spelers naar ADO Den Haag te halen. Dat zegt ADO-directeur Mattijs Manders op de vraag die door veel supporters is ingestuurd.
ADO heeft met de transfer van beide heren iets meer dan een miljoen opgehaald. ‘Was het maar iets meer dan een miljoen. We hadden ook te maken met afspraken met de vorig club. Dat ligt iets complexer’, reageert Manders op het ingekomen bedrag.
‘Wij zijn heel zuinig met dat geld omgegaan en hebben het geld gebruikt voor de versterkingen. Die zijn transfervrij gekomen, maar zij hebben ook salaris. De andere kant van het verhaal is dat ADO het afgelopen jaar een iets te grote broek had aangetrokken. ADO moest gewoon terug. De kosten lager hoger dan de baten. Dat is ongezond. ADO stond er financieel niet florissant voor.’

Financiële problemen

Door de ongezonde situatie belandde ADO Den Haag zelfs in categorie 1 bij de KNVB. ‘Er waren spelers aangetrokken die zwaar op de huishouding drukken. Ik zal de namen niet noemen’, vervolgt Manders die doelt op Mike Havenaar, Edouard Duplan, Ruben Schaken, Aaron Meijers en Tom Beugelsdijk.
‘We zitten er niet om geld over te houden, we blijven wel een voetbalbedrijf, maar we moeten ook niet structureel in de min eindigen.’

Aanpassingen voor oudere supporters

Omroep West kreeg ook vragen van supporters binnen aangaande de wat oudere ADO-supporters. Voor hen zou het zich verplaatsen binnen het stadion moeilijk zijn en de roep om trapleuningen is groot.
Manders: ‘Ik vind het een spoedklus om trapleuningen in het stadion aan te brengen. We zijn er al druk mee bezig. Het kan niet zo zijn dat onze gasten in het stadion, supporters, zich niet vrij door het stadion kunnen  bewegen omdat ze wat slechter ter been zijn.’

Voller stadion

Een vraag die onder supporters ook leeft is hoe men bij ADO Den Haag werkt aan het voller krijgen van het stadion. De directeur van ADO heeft daar vele ideeën over en is onder andere in gesprek met de gemeente Zoetermeer.
‘Ik ben voor de vakantie op bezoek geweest bij de burgemeester van Zoetermeer (Charlie Aptroot, red.) om met hem te praten om Zoetermeer veel meer bij ADO te betrekken. We zijn een Haagse club, maar hebben een regiofunctie. We hebben veel supporters uit Zoetermeer. Maar ook met de ondernemers in Zoetermeer liggen er kansen. Maar zo zijn er nog wel 100 dingen om te doen om het stadion voller te krijgen,’ aldus Manders.