Memphis Depay wil Cruyff Court in geboortedorp Moordrecht

Memphis Depay juicht na zijn tweede WK-doelpunt, tegen Chili.
Memphis Depay juicht na zijn tweede WK-doelpunt, tegen Chili.
MOORDRECHT - Manchester United-aanvaller Memphis Depay wil een Cruyff Court laten aanleggen in zijn geboortedorp Moordrecht. De gemeente heeft hiervoor park Moerhout op het oog. Het Cruijff Court zou op de plaats moeten komen van het bestaande kunstgrasveldje.
Het college van de gemeente Zuidplas wil graag medewerking verlenen aan dit initiatief. 'We hebben sport en bewegen hoog in het vaandel staan', legt wethouder André Muller uit. 'We willen dat alle kinderen in de gemeente Zuidplas gezond en veilig kunnen opgroeien.'
Omwonenden van het veldje krijgen 24 augustus tijdens een informatieavond meer te horen over de plannen voor het Cruyff Court. Op een Cruyff Court kan niet alleen worden gevoetbald. Het is zo ontworpen dat er ook andere sporten en spellen kunnen worden gedaan.  

Talent van het jaar

Depay mocht een Cruyff Court laten aanleggen, omdat hij in 2015 werd verkozen tot talent van het jaar in de Nederlandse eredivisie. Als voetballer van PSV had hij dat jaar een groot aandeel in het landskampioenschap van de Eindhovense topclub. Daarna vertrok hij naar Manchester United. Het Cruyff Court wordt naar Depay vernoemd.