Voorbeschouwing Excelsior – ADO Den Haag: Haagse club gaat voor mijlpaal in topper

ADO-spelers juichen na overwinning op Vitesse
ADO-spelers juichen na overwinning op Vitesse © Laurens Lindhout
DEN HAAG - Het seizoen is nog jong, maar ADO Den Haag kan nu al een mijlpaal bijschrijven. Het moet dan vrijdagavond in Rotterdam van Excelsior winnen. Dan kent ADO Den Haag een seizoenstart in de Eredivisie met drie overwinningen, iets wat deze eeuw nog niet is gelukt. Makkelijk zal het niet gaan, want ook Excelsior is met twee overwinningen nog ongeslagen.
ADO-trainer Zeljko Petrovic kan in de topper tegen de nummer drie uit de Eredivisie beschikken over een fitte selectie. Na de eerste twee wedstrijden heeft de nieuwbakken trainer nog geen reden om te wisselen in zijn elftal. De verwachting is dat Petrovic dezelfde elf spelers laat starten als tegen Vitesse (2-1 winst) en Go Ahead Eagles (3-0 winst).
Excelsior versloeg in de eerste speelronde FC Twente met 2-1 en rekende in de tweede speelronde af met FC Groningen (2-0). De ploeg van Mitchell van der Gaag verrast met die start vriend en vijand. De Rotterdammers werken met één van de laagste begrotingen in de Eredivisie en werden vooraf gezien als degradatiekandidaat.
De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden op Woudenstein staat bij veel ADO-supporters nog op het netvlies. De Haagse ploeg won met 4-2. De absolute uitblinker was debutant Dennis van der Heijden. De spits viel in de 77e minuut bij een 2-1 achterstand in en scoorde in negen minuten tijd twee doelpunten. Mede door zijn goals pakte ADO de overwinning.

Mis niks van Excelsior – ADO Den Haag en luister live naar Radio West

De wedstrijd tussen Excelsior en ADO Den Haag is vrijdagavond vanaf 19.00 uur rechtstreeks te beluisteren op 89.3 FM Radio West.
Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Vorige zes ontmoetingen:
2015/2016:
Excelsior – ADO Den Haag 2-4
ADO Den Haag – Excelsior 3-3

2014/2015:

Excelsior – ADO Den Haag 2-3
ADO Den Haag – Excelsior 2-2

2011/2012:

ADO Den Haag – Excelsior 1-1
Excelsior – ADO Den Haag 1-1