Tim Krul in de belangstelling van Ajax

Tim Krul in het shirt van Newcastle United
Tim Krul in het shirt van Newcastle United
DEN HAAG - Tim Krul staat in de belangstelling van Ajax. Dat meldt De Telegraaf. Volgens het dagblad staat de doelman van Newcastle United bij de Amsterdammers bovenaan het lijstje om Jasper Cillessen op te volgen, die zo goed als zeker naar FC Barcelona verkast.
Krul heeft nog een contract tot het einde van het seizoen bij de Engelse club. Ondanks de belangstelling van Ajax zal er wel diep in de buidel getast moeten worden volgens De Telegraaf. De transfersom zou vijf miljoen euro bedragen. Daarnaast ligt het salaris dat de Hagenaar in Engeland verdient vele malen hoger. Daarom wordt er overwogen de keeper te huren, maar de clubleiding ziet het liefst dat Krul gekocht wordt.

Blessure

De 28-jarige Krul kwam het afgelopen seizoen niet veel in actie in Engeland. De goalie liep vorig jaar oktober tijdens Kazachstan - Nederland ernstig letsel aan zijn kruisbanden op. Sindsdien kon de Hagenaar niet meer onder de lat bij Newcastle United staan, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League. Inmiddels is Krul in de eindfase van zijn revalidatie en zou hij begin september na de interlandweek speelkaar moeten zijn.
Krul groeide op in Den Haag en speelde lange tijd in de jeugd van ADO. In 2005 viel de keeper tijdens het Europees kampioenschap onder 17 jaar in positieve zin op, waarna hij in de belangstelling van enkele buitenlandse clubs kwam te staan. Uiteindelijk werd hij niet veel later gecontracteerd door Newcastle United.