Rijswijkse voetbalclub Haaglandia overweegt beroep tegen ontruiming

Voorzitter Henk de Haas van Haaglandia | Archieffoto Omroep West)
Voorzitter Henk de Haas van Haaglandia | Archieffoto Omroep West)
RIJSWIJK - Haaglandia legt zich niet neer bij het vonnis van de rechter en gaat waarschijnlijk een spoedappèl aanvragen. Dat zegt voorzitter Henk de Haas van de club. De rechter oordeelde woensdag dat de Rijswijkse voetbalclub geen gebruik meer mag maken van de velden op het Prinses Irene Sportpark.
De club heeft een
en de gemeente Rijswijk vond het een paar maanden geleden
. Het contract met de club werd per 1 juli opgezegd, maar Haaglandia weigerde te vertrekken. De gemeente spande
aan en de rechter heeft Rijswijk woensdag
. Haaglandia moet de velden binnen drie dagen ontruimen.
Het bestuur van de getergde club komt woensdagavond bijeen om te praten over een spoedappèl. De Haas: 'Wij hebben al telefonisch contact gehad met onze advocaat en daar zijn kort wat mogelijkheden besproken. Alleen bepaal ik niet alleen wat we gaan doen, dat is een zaak van het complete bestuur van Haaglandia.'

Wedstrijden

Het eerste elftal van Haaglandia heeft vorig weekend wel gespeeld in de hoofdklasse A, maar dat was een uitwedstrijd. Komend weekend zou het team thuis moeten spelen. Wat er met de andere teams en jeugdelftallen gaat gebeuren, is niet bekend.
Een woordvoerder van de KNVB geeft aan eerst de uitspraak van de rechter te bespreken met Haaglandia alvorens een besluit te nemen over het al dan niet terugtrekken van de club uit de competitie.