Doek valt definitief voor Haaglandia: club vraagt zelf faillissement aan

RIJSWIJK - De Rijswijkse voetbalclub Haaglandia houdt definitief op te bestaan. De club vraagt zijn eigen faillissement aan, meldt de club op zijn website. Eerder woensdag verloor de club een kort geding tegen de gemeente Rijswijk.
De rechter oordeelde woensdag dat de voetbalvereniging geen gebruik meer mag maken van de velden op het Prinses Irene Sportpark. Daarna overwoog de club nog
, maar dat is nu dus van de baan.
Haaglandia had een huurachterstand van 78.000 euro. Het contract met de club werd 1 juli opgezegd om de vereniging te weren van de velden, maar de voetballers bleven op hun plek. Ook nadat de gemeente de doelen had weggehaald om te voorkomen dat nog op het kunstgrasveld werd gespeeld, bleef Haaglandia op zijn plek. Daarom spande de gemeente een kort geding aan.
Met Haaglandia verdwijnt een club die was ontstaan uit drie roemruchtige en toonaangevende verenigingen. Haaglandia werd als fusieclub op 1 juli 2005 geboren. De vereniging kwam voort uit de Rijswijkse fusieclub RVC/Rijswijk en de Haagse club Kranenburg. Bedoeling was om uit deze beide clubs een gezonde, nieuwe vereniging te maken.