Voorbeschouwing ADO Den Haag – Heracles Almelo: basisdebuut lonkt voor Becker

ADO bedankt publiek
ADO bedankt publiek © Laurens Lindhout
DEN HAAG - De kans is groot dat Sheraldo Becker zondagmiddag zijn debuut maakt in het basiselftal van ADO Den Haag. De buitenspeler werd deze week gepresenteerd en start hoogstwaarschijnlijk tegen Heracles Almelo. ‘Dat zou kunnen. Zaterdag nemen we daar een besluit over’, zegt ADO-trainer Zeljko Petrovic.
'Tien spelers zijn zeker, één heeft wat last. Wie dat is? Dat zeg ik niet’, vervolgt Petrovic. ‘Of het klopt dat Schaken deze week een dag afwezig was? Ja, hij is een wat oudere speler en kreeg een dag vrij. Ook had hij wat last’, waarmee hij verklapt welke basisspeler fysieke ongemakken heeft. ‘Soms ben ik te eerlijk’, voegde Petrovic er met een lach aan toe.
‘Ik wil dat dit zo lang mogelijk gaat duren’, vertel Tom Beugelsdijk over het gevoel dat hij ervaart als koploper van de eredivisie. ‘Ik heb ook een periode meegemaakt dat wij achttiende stonden en dat ik naar de club moest, nu hebben wij negen punten uit drie wedstrijden, dat is wel een heerlijk gevoel.’
ADO Den Haag treft in Heracles Almelo de nummer negen van de eredivisie. De laatste drie ontmoetingen op Haagse bodem gingen verloren. Als het aan Beugelsdijk ligt wordt die reeks zondag doorbroken. ‘We moeten voor de drie punten gaan. Als we die pakken dan hebben we een weekje rust en dan gaan we naar de Kuip.’
De laatste keer dat ADO Den Haag in eigen huis won van Heracles Almelo was op 3 maart 2013. De Haagse ploeg won met 3-1 door doelpunten van Tjaronn Chery en Mike van Duinen (2x). De laatste ontmoeting, in de voorlaatste speelronde van het vorige seizoen, werd het in Almelo 1-1.

Mis niks van ADO Den Haag – Heracles Almelo

Zondagmiddag is de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Heracles Almelo vanaf 14.00 uur live te volgen op 89.3 Radio West.
Scheidsrechter: Dennis Higler

Laatste ontmoetingen:

2015/2016:

Heracles Almelo – ADO Den Haag 1-1
ADO Den Haag – Heracles Almelo 0-1
2014/2015:
ADO Den Haag – Heracles Almelo 1-3
Heracles Almelo – ADO Den Haag 3-1

2013/2014:

ADO Den Haag – Heracles Almelo 0-3
Heracles Almelo – ADO Den Haag 1-0