Zware loting voor Rijnsburgse Boys en FC Rijnvogels, ADO loot weer uitwedstrijd

VVSB bereikte vorig seizoen de halve finale van het bekertoernooi
VVSB bereikte vorig seizoen de halve finale van het bekertoernooi © Orange Pictures
REGIO - De zes regioploegen die in het KNVB-bekertoernooi zitten, weten wie ze in de eerste reguliere ronde tegenkomen. Zaterdagavond was de loting en die wees uit dat Rijnsburgse Boys, FC Rijnvogels en Scheveningen direct tegenover een BVO komen te staan. ADO treft een competitiegenoot.
Almere City en SC Cambuur zijn de tegenstanders van respectievelijk Rijnsburg en Rijnvogels. ADO Den Haag komt in de eerste ronde in actie tegen NEC en VVSB neemt het op tegen hoofdklasser Achilles Veen. Scheveningen krijgt FC Emmen op bezoek. Katwijk treft derde divisionist Harkemase Boys.
De eerste ronde van het toernooi om de KNVB-beker bestaat in totaal uit 64 teams. De 35 clubs betaald voetbalclubs en acht (periode)kampioenen van de Topklasse Zaterdag en Zondag stromen deze ronde in. De overige plekken worden bezet door de 21 winnaars van de tweede kwalificatieronde. Hier valt uit onze regio tweede divisionist Katwijk onder.
Als een amateurclub een profclub loot, is het de regel dat de amateurvereniging thuis speelt. Deze eerste ronde wordt op 20, 21 en 22 september afgewerkt.

Halve finale

VVSB bereikte vorig seizoen als tweede amateurploeg ooit de halve finale van de KNVB-beker. In de achtste finale rekende het af met Capelle (2-3), waarna het in een spectaculair duel ook eerstedivisionist FC Den Bosch (2-3) over de knie legde. Maikey Parami groeide na het duel tegen Den Bosch uit tot een grote held. De stagiair van de HEMA tekende voor de winnende goal. De Noordwijkerhouters strandden uiteindelijk in de halve finale tegen FC Utrecht. De Domstedelingen waren destijds in de eigen Galgenwaard met 3-0 te sterk. Feyenoord kroonde zich tot bekerwinnaar.
De loting werd verricht door John Metgod. Hij was vorig seizoen de technisch manager van ADO Den Haag.