Robin Haase ook uitgeschakeld in het dubbelspel op US Open

Robin Haase versus Thiemo de Bakker in Gstaad.
Robin Haase versus Thiemo de Bakker in Gstaad. © ANP
DEN HAAG - Voor tennisser Robin Haase zijn de US Open voorbij. Na een vroegtijdige uitschakeling in het enkelspel kon de Hagenaar vrijdag in het mannendubbel niet stunten met zijn Nieuw-Zeelandse gelegenheidspartner Artem Sitak. In de tweede ronde was het Franse koppel Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut veel sterker: 6-3 6-4.
De wedstrijd tegen het Franse duo stond vooraf al te boek als een zware opgave voor Haase en Sitak. Herbert en Mahut, als eerste geplaatst, schreven eerder dit jaar Wimbledon op hun naam. In New York hopen ze hun titel te prolongeren. Haase kwam met zijn nieuwe dubbelpartner maar moeilijk langs de goed op elkaar ingespeelde Fransen, die veel aces en winners wisten te slaan.
De 29-jarige Haase strandde maandag al in de eerste ronde van het enkelspel. De nummer 62 van de wereld liet zich verrassen door de Australiër James Duckworth, die met een wildcard was toegelaten tot het laatste grandslamtoernooi van het jaar.

Tegenslag

De vroege uitschakeling in het enkelspel op de US Open was een nieuwe tegenslag voor de Hagenaar, die deze zomer juist een einde had gemaakt aan een slechte reeks resultaten. Met het bereiken van de tweede ronde op Wimbledon sloot hij een periode af waarin hij telkens in de eerste ronde eruit was gevlogen.
Op het ATP-toernooi in Gstaad, kort voor de Spelen, bereikte hij zelfs de finale. Waarna hij de week erop het challengertoernooi van Scheveningen op zijn naam schreef. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro verloor Haase echter in de eerste ronde van de Portugees João Sousa.