Nederlandse basketballers verslaan Denemarken

EK basketbal, Nederland - Slovenië: Worthy de Jong.
EK basketbal, Nederland - Slovenië: Worthy de Jong. © Orange Pictures
REGIO - De Nederlandse basketballers hebben hun nederlaag van vorige week tegen Oostenrijk meer dan rechtgezet (72-75 verlies). De tweede wedstrijd in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap werd zaterdagavond namelijk met ruime cijfers van Denemarken gewonnen: 72-90.
Net als afgelopen woensdag zette Worthy de Jong de meeste treffers achter zijn naam. In totaal scoorde hij 15 punten. Nederland had de hele wedstrijd weinig moeite met de Denen.
Nederland speelt na dit uitduel nog twee wedstrijden buiten het land. Op 7 september treffen de Orange Lions onze oosterburen, Duitsland. Drie dagen later gaan ze op bezoek in Oostenrijk. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 14 september. Dan staan de basketballers opnieuw tegenover Denemarken.

Plaatsing voor het EK

Oranje leverde in 2015 een historische prestatie door zich voor het eerst in 26 jaar te plaatsen voor het EK. In Kroatië baarde Nederland opzien door een sensationele zege te behalen op Georgië. Vooral toenmalig ZZ Leiden-ster De Jong maakte furore op zijn eerste eindtoernooi als international.
De groepswinnaars en de beste vier nummers twee plaatsen zich voor het EK 2017, dat in vier landen wordt gehouden: Turkije, Finland, Israël en Roemenië.