ADO Den Haag levert ongeslagen status in; Feyenoord met 3-1 te sterk

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zondag haar ongeslagen status in moeten leveren. De 'topper' tegen koploper Feyenoord ging met 3-1 verloren. De Rotterdamse goals vielen in het eerste bedrijf ongelooflijk snel achter elkaar.
ADO Den Haag kende een hele goede start in de eredivisie, de beste sinds 1971. De eerste drie duels werden gewonnen, twee weken terug werd er voor het eerst gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo en vandaag zag trainer Zeljko Petrovic een eind komen aan de weelde bij zijn ploeg. De eerste nederlaag werd namelijk een feit.

Kippenvel

Op voetballend gebied kende het eerste half uur van de wedstrijd weinig hoogtepunten. Beide ploegen gingen flitsend van start, maar de twaalfde minuut was een momentje waar dit seizoen nog weleens naar teruggekeken gaat worden. Afgelopen week kondigden de supporters van ADO aan om knuffels (in plaats van bier) te gooien. Bij het duel waren namelijk zieke kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis aanwezig. De Haagse supporters lieten zich van hun goede kant zien door honderden beren aan de kinderen te schenken. Niet alleen een goede actie, maar ook een heel mooi gezicht. Een kippenvelmoment.
ADO-doelman Ernestas Setkus voorkwam via kunst-en-vliegwerk een vroege achterstand voor zijn ploeg. Feyenoord maakte het spel, was iets dreigender, maar de verdediging van de Hagenaars bleek het eerste half uur moeilijk te passeren. Het stond eigenlijk als een huis, er werd weinig doorgelaten, maar toch wist Dirk Kuijt een gaatje te vinden. Een domper, maar deze werd nog groter toen Nicolai Jørgensen nog geen minuut later de 2-0 binnen kon tikken.
De voorsprong van de Rotterdammers was niet onverdiend. In het eerste bedrijf kon er geen enkele kans van de formatie van Petrovic genoteerd worden.
In de tweede helft werd het duel een stuk minder aantrekkelijk. Feyenoord geloofde het wel en heeft tenslotte met de Europa League (Manchester United) en het duel tegen PSV nog een pittig programma voor de boeg. Strijd en vechtlust ontbraken bij de Hagenaars. Kansen werden nauwelijks gecreëerd, maar toch lukte het Ludcinio Marengo vlak voor tijd Feyenoord-doelman Brad Jones te verschalken. Het was echter niet genoeg om de voorsprong van de Rotterdammers in gevaar te brengen: 3-1.
Scoreverloop Feyenoord - ADO Den Haag 3-1 (2-0): 33. 1-0 Kuijt, 34. Jørgensen, 86. 2-1 Marengo, 90+4. 3-1 El Ahmadi
Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Woudenberg (86. Kongolo); El Ahmadi, Kuyt (83. Gustafson), Vilhena; Berghuis (76. Başacıkoğlu), Jørgensen en Toornstra.
ADO Den Haag: Setkus; Meissner, Beugelsdijk, Kanon, Jansen (57. Havenaar); Meijers, Trybull, San Roman; Duplan, Kastaneer (67. Marengo), Becker (85. Van der Heijden).
Gele kaart(en): Meijers, Beugelsdijk, Kastaneer (ADO Den Haag), Vilhena (Feyenoord)
Rode kaart(en): n.v.t.
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Toeschouwers: 47.500 (De Kuip, Rotterdam)