ADO-trainer Petrovic: 'Accepteren, handjes geven. Tot ziens en de volgende keer beter doen.'

ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic in De Kuip
ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic in De Kuip © Laurens Lindhout
DEN HAAG - ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic toonde zich na afloop van het verloren duel tegen Feyenoord (3-1) een sportief verliezer. De coach vond het meer dan terecht dat de Rotterdamse tegenstander de drie punten in eigen huis hield. 'Een iedere andere uitslag was onterecht geweest', aldus de trainer.
Na de goede seizoensstart van ADO in de eredivisie, leden de groengelen voor het eerst dit seizoen puntverlies. Tegen Feyenoord is dat absoluut geen schande, maar Petrovic baalt wel van het laatste doelpunt dat zijn ploeg in de blessuretijd om de oren kreeg.

Weggespeeld

'Het was een terechte overwinning van Feyenoord. Wij zijn de eerste helft weggespeeld', vertelt de goudeerlijke oefenmeester. 'Waar ik wel van baal is dat laatste doelpunt. Als je geen goal tegenkijgt in de tweede helft, dan is er nog iets positiefs. Dan hadden we kunnen laten zien dat we ook tegen grote tegenstanders goed kunnen verdedigen.'
Vanwege een geblesseerde Ruben Schaken en een Mike Havenaar die nog niet honderd procent fit was, begon ADO Den Haag met een andere tactiek dan de vorige duels. De formatie trad aan in een 4-4-2 opstelling, in plaats van de gebruikelijke 4-4-3. Het pakte niet goed uit.
Petrovic kon zich daar ook in vinden: 'Ondanks het feit dat we dachten dat het misschien ging werken, was het niet goed. Havenaar hebben we niet eerder ingebracht (57e minuut), omdat we niet wilden riskeren dat hij iets op zou lopen. We hebben hem nog keihard nodig. Maar goed. We kunnen wel veel vertellen, maar Feyenoord was beter. Accepteren, handjes geven. Tot ziens en de volgende keer beter doen.'