Polstokhoogspringer Femke Pluim breekt met coach Alex van Zutphen

Femke Pluim op de EK in Amsterdam.
Femke Pluim op de EK in Amsterdam. © Orange Pictures
ALPHEN AAN DEN RIJN - Polsstokhoogspingster Femke Pluim gaat niet verder met haar coach Alex van Zutphen. De 22-jarige atlete van AAV '36 uit Alphen aan den Rijn zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, meldt mediapartner Studio Alphen. Pluim slaagde er niet in om de finale op de Olympische Spelen in Rio te halen.
In Rio
kwam de atlete uit Gouda kwam niet over 4 meter 30 centimeter. Het waren haar eerste Spelen. 'Rio was een speerpunt waar ik lang naartoe werkte, een vaste focus die na 16 augustus opeens wegviel. De wegen liggen weer open en geven me veel lucht. Ik ben toe aan nieuwe uitdagingen, een frisse wind, nieuwe energie', zegt Pluim.
‘Dit bericht kwam bij mij hard aan en ik ben er kapot van’, reageert Van Zutphen. ‘In de afgelopen jaren heb ik alles voor Femke gegeven. Naar eer en geweten heb ik getracht het beste uit haar te halen en dat resulteerde in fantastische prestaties. Rio was voor mij nooit een eind station maar juist een tussenstation. We hebben hard gewerkt om een basis te leggen om de komende jaren naar echte mooie hoogtes te springen. Vooral daarom is dit abrupt einde zo pijnlijk', stelt Van Zutphen. ‘Ik geef nog steeds heel veel om Femke en hoe pijnlijk het ook is, als dit het beste voor haar is dan respecteer ik dat. Ik zal er altijd voor haar zijn als ze me nodig heeft.’ Hij blijft de meerkampgroep bij AAV ’36 trainen.
Ondanks de breuk met haar coach blijft Pluim wel bij AAV '36.