Shorttracker Van der Wart voorlopig uitgeschakeld

WK shorttrack 2015 - Freek van der Wart
WK shorttrack 2015, Freek van der Wart
VOORBURG - Shorttracker Freek van der Wart is de komende maanden uitgeschakeld vanwege een kuitbeenblessure. De 28-jarige Voorburger gaat woensdag onder het mes.
Het is het zoveelste kwetsuur voor de shorttracker deze zomer. Hij liet zich eerst opereren aan zijn schouder. Nog voordat Van der Wart hiervan hersteld was, was het in augustus weer raak bij een training op de langebaan.
De Europees kampioen van 2013 brak zijn enkel en moest opnieuw geopereerd worden. Uit later genomen röntgenfoto's werd door artsen een afwijking aan zijn kuitbeen geconstateerd.

Breken en verlengen

Van der Wart zei hierover dinsdag tegen de NOS: 'Mijn kuitbeen is te kort, waardoor mijn enkel niet stabiel genoeg is. Het kuitbeen zal worden gebroken en verlengd.'
De shorttracker zal zes weken rust moeten houden na deze ingrijpende operatie. 'Daarna moet ik weer leren lopen en tot slot ook weer leren schaatsen. Eigenlijk ben ik weer terug bij af.'

Vrees voor het seizoen

De blessure komt net aan het begin van het shorttrackseizoen. 'Natuurlijk vrees ik voor dit seizoen, maar ik leg me er niet zomaar bij neer. Ik ga er alles aan doen om nog in actie te komen', aldus Van der Wart.