Bekende voetbalclub FC Kranenburg wordt nieuw leven ingeblazen

De vlag van het 'oude' FC Kranenburg
De vlag van het 'oude' FC Kranenburg © De Haagse Voetbalhistorie
DEN HAAG - FC Kranenburg wordt nieuw leven ingeblazen. In 2005 fuseerde de Haagse voetbalclub samen met RVC Rijswijk tot Haaglandia. Die club ging echter in juli dit jaar failliet. Voor een aantal personen was dat reden om FC Kranenburg opnieuw op te richten.
John van Kuijeren, voormalig technisch directeur bij Haaglandia, is de grote man achter de heroprichting van de bekende club. Op 1 januari 2017 moet alles in kannen en kruiken zijn. Als alles volgens plan verloopt, wordt dat de (her)oprichtingsdatum van de club.

Geldschieters

Het eerdere FC Kranenburg werd in 1919 opgericht. Jarenlang speelde de club in de lagere klassen, maar halverwege de jaren '90 was er een aantal geldschieters die van de club al snel een toonaangevende topamateurvereniging maakten. Samen met RVC Rijswijk werd uiteindelijk ruim tien jaar geleden een fusie aangegaan. Haaglandia, wat daar uit voort kwam, ging echter bankroet.
John van Kuijeren denkt dat er behoefte is aan een club als Kranenburg. 'Het zijn serieuze plannen. Ik heb vragen gekregen na het faillissement van Haaglandia', vertelt hij tegen Omroep West. 'Zo is het zaakje een beetje gaan rollen. We moeten vijftig leden hebben om ons bij de KNVB aan te melden. Dat gaat goed. Als we die grens bereikt hebben, gaan we kijken hoeveel teams we op de been kunnen zetten.'
In de laatste jaren van FC Kranenburg werd er gespeeld in Kijkduin. Wat de thuisbasis van het nieuwe Kranenburg zal gaan worden, is nog niet bekend. Wel zijn er volgens Van Kuijveren verschillende accommodaties aangeboden.