Kevin Jansen lijkt het kind van de rekening te worden bij ADO

DEN HAAG - Vorig seizoen maakte hij flink wat speelminuten, maar dit seizoen lijkt hij het kind van de rekening te worden. Kevin Jansen stond vorige week tegen Feyenoord voor het eerst in de basis dit seizoen maar dat lijkt van korte duur te zijn.
Na vier duels met dezelfde elf te hebben gestart, voerde coach Zeljko Petrovic afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Feyenoord een aantal wijzigingen door. De 'vertrouwde' 4-3-3-formatie werd even aan de kant gezet en een 4-4-2-opstelling was tegen de Rotterdammers de 'nieuwe' tactiek. Er werd echter al snel duidelijk dat deze tactiek was niet weggelegd voor de Haagse ploeg. Jansen speelde op het viermans middenveld, maar kwam niet echt uit de verf.

Wachten op je kans

'De eerste vier wedstrijden speelde ik niet. Het ging goed met het elftal en dan moet je wachten op je kans. Dat was afgelopen zondag. Het was een mooie wedsrijd, maar het resultaat was niet echt best', vertelt Jansen.
ADO Den Haag ging uiteindelijk met 3-1 onderuit tegen de Rotterdamse koploper. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de Hagenaars morgen tegen FC Twente weer aantreden in een 4-3-3-opstelling. De kans dat Jansen dan in de basis staat, is vrij klein. Hij is realistisch. 'Als de ploeg van de eerste vier duels fit is, dan zullen zij gaan spelen. Er is geen reden tot wisselen. Zo gaat dat overal, ook hier bij ADO Den Haag.'  
'Iedereen wil spelen, maar de trainer kan er maar elf opstellen', vervolgt hij zijn verhaal. 'Je moet wachten op je kans en dan moet je hem pakken. Als ik de volgende keer goed speel, dan mag ik er misschien in blijven staan.' De middenvelder was zelf niet tevreden over zijn optreden tegen Feyenoord. 'Ik heb niet gebracht wat ik zou kunnen. Daar baal ik van.'

Geen zorgen

Toch maakt Jansen zich geen zorgen. 'Met nog 29 wedstrijden te gaan kan er nog van alles gebeuren', is hij positief. 'Vorig seizoen heb ik de eerste wedstrijden ook niet gespeeld.' De 24-jarige speler heeft nog een contract tot 2017 in Den Haag. Als het de rest van het seizoen zo blijft, dan gaat hij naar eigen zeggen verder kijken.