Robbert Susan mist Omroep West in de Tweede Divisie

Robbert Susan in gesprek met vv Katwijk TV
Robbert Susan in gesprek met vv Katwijk TV © screenshot YouTube
KATWIJK - Sinds dit seizoen is er een aantal zaken veranderd in het amateurvoetbal. Voorheen was de Topklasse het hoogste niveau waar een amateurclub op kon acteren, maar dit seizoen is dat de Tweede Divisie. Een nieuwe competitie waar FOX Sports de uitzendrechten van heeft. Om die reden maakt Omroep West geen wedstrijdverslagen meer van wedstrijden in de Tweede Divisie. Tot groot ongenoegen van Katwijk-aanvoerder Robbert Susan.
'Ik vind het jammer dat de aandacht van de regionale media minder is', zegt de captain tegenover vv Katwijk TV. 'Zo zie je TV West niet veel meer. Dat was toch leuk en de meeste mensen in de Bollenstreek kijken daar wel naar. Nee, ik vind het nog niet echt positief die Tweede Divisie.'

Speeltijden

Sowieso stond Susan niet echt te springen om de verandering naar de Tweede Divisie. Zo vindt hij de speeltijden niet ideaal. 'Het ene moment speel je om half drie, maar het kan ook zo weer om zes uur zijn', aldus Susan.
Omdat de rechten van de beelden bij FOX Sports liggen, mag Omroep West zelf geen wedstrijdbeelden maken. Bij de Derde Divisie gelden geen tv-rechten, waardoor Omroep West zich meer op die competitie focust. Korte samenvattingen van de Tweede Divisie zijn op maandag wel te zien in TV West Sport. Omroep West is samen met de producent nog in gesprek over de uitzendrechten op zaterdagavond. Komende week wordt hier meer over bekend.

Interview

Het interview met Susan is hieronder in zijn geheel te bekijken. De uitspraak over het missen van Omroep West is te zien op 1:15.