Bollenderby tussen Rijnsburgse Boys en FC Lisse eindigt zoals het begon

REGIO - De Bollenderby tussen Rijnsburgse Boys en FC Lisse is geëindigd zoals hij begon. In het duel in de Derde Divisie slaagden beide ploegen er niet in tot scoren te komen: 0-0.
De kraker was er ditmaal eentje zonder Niek Oosterlee, voormalig coach van Rijnsburgse Boys en FC Lisse. De oefenmeester was jaren actief in de streek, maar kreeg bij Rijnsburg afgelopen seizoen te horen dat hij moest vertrekken. Veel edities van de derby maakte hij dus mee, maar voor het eerst sinds lange tijd was hij er dus niet bij. De laatste tweestrijd eindigde in het voordeel van Lisse: 2-3.

Weinig verheffend

Rijnsburgse Boys begon fel aan het duel. De thuisploeg zette veel druk op de bezoekers uit Lisse, maar tot echt grote kansen leidde het niet. Na een half uur spelen was het scherpe randje van Rijnsburg er wel af en waren beide ploegen redelijk in evenwicht. Al met al was het weinig verheffend en was de 0-0 ruststand een logisch gevolg.
Ook in het tweede bedrijf was het spel niet hoogstaand. Het was duidelijk dat de wedstrijd een doelpunt nodig had en Rijnsburg moest dat doen zonder smaakmaker Rachid El Yaakoubi. Hij raakte geblesseerd en werd met een brancard het veld afgedragen. Een winnaar viel er uiteindelijk niet en naar het spelbeeld gekeken, was dat verdiend.
FC Lisse is nog altijd ongeslagen. Voor Rijnsburgse Boys was het de derde remise.

Scoreverloop Rijnsburgse Boys - FC Lisse 0-0 (0-0)