Beter FC Rijnvogels moet genoegen nemen met een punt in derby

REGIO - De streekderby tussen FC Rijnvogels en Scheveningen is zaterdagmiddag in een gelijkspel geëindigd. In Katwijk was Rijnvogels de betere partij, maar ze moesten genoegen nemen met een punt: 1-1.
Het verschil in de gemoedstoestand bij beide ploegen was voorafgaand aan het duel groot. FC Rijnvogels kent geen goede competitiestart, terwijl Scheveningen lekker op dreef is. Na de nederlaag van vorige week tegen IJsselmeervogels kwam Rijnvogels op de laatste plaats terecht en daar wilde het natuurlijk zo snel mogelijk vandaan.

Voortvarend en veelbelovend

Het begin van de gastheren in de derby tegen Scheveningen was in ieder geval voortvarend en veelbelovend. Niels van Veen zette zijn elftal al vroeg in het duel op voorsprong: 1-0. De ploeg van Hein van Heek deed zichzelf echter te kort. Kansen om de marge te vergroten kwamen er, maar deze werden niet benut.
De aloude voetbalwet luidt: als je hem zelf niet maakt, dan gaat hij er aan de andere kant in. Rijnvogels ondervond het aan den lijve. De ploeg van coach Hein van Heek was lange tijd beter, dicteerde, maar zag de tegenstander toch langszij komen: 1-1. De schrik zat er bij de thuisploeg na de gelijkmaker goed in, waardoor ze uiteindelijk niets meer terug konden doen.
Scoreverloop FC Rijnvogels - Scheveningen 1-1 (1-0): 1-0 Van Veen, 1-1 Barradas