ADO Den Haag krijgt pak slaag bij FC Twente; tweede nederlaag op rij: 4-1

Ünal van FC Twente duelleert met Trybull van ADO
Ünal van FC Twente duelleert met Trybull van ADO © Laurens Lindhout
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zaterdagavond een pak slaag gekregen bij FC Twente. De ploeg van coach Zeljko Petrovic ging met 4-1 onderuit in Enschede. Hiermee werd de tweede nederlaag van het seizoen een feit in een duel waar ADO aanvankelijk de favoriet leek. De groengelen kregen een lesje effectiviteit.
In de beginfase van het duel was het aan beide kanten zoeken en breien in Enschede. De eerste tien minuten waren niet hoogstaand, maar toch werd de score al vroeg geopend. Via een dood spelmoment nam de thuisploeg de leiding. Enes Ünal tekende via een directe vrije trap voor zijn vierde trefer van het seizoen. ADO-doelman Ernestas Setkus zag de bal binnenvliegen. Het gaf FC Twente een boost, terwijl het bij de Hagenaars niet op rolletjes liep. Het spel was bij vlagen zeer slordig en het tempo was niet bijster hoog te noemen.
FC Twente was de gevaarlijkere ploeg in het eigen stadion en kansen om de score te verdubbelen werden gecreëerd. De Tukkers combineerden beter en wisten elkaar bij vlagen goed te vinden. Bij ADO was het hetzelfde liedje als vorige week tegen Feyenoord: aanvallend werd er bijna niets gebracht. Verdedigend was het af en toe ook niet best. Zo liet Ünal zien. Er werd hem bij de 2-0 echt geen strobreed in de weg gelegd. Het was voor de aanvaller een koud kunstje om voor de rust zijn tweede doelpunt van de avond te maken. Voor trainer Zeljko Petrovic was er in ieder geval genoeg stof om over te praten in de rust.
Praten was er zeker gedaan in de kleedkamer en Petrovic voerde tevens al een aantal wijzigingen door. Het was na rust direct duidelijk dat er wat woorden waren gevallen, want ADO kwam fel uit de startblokken. Maar aan alle aspiraties van de Hagenaars werd al snel een einde gemaakt. Uit een counter was de thuisploeg uiterst effectief: Bersant Celina tekende voor de 3-0. Het werd uiteindelijk een verloren wedstrijd voor de groengelen.
Het verhaal van de wedstrijd was dat FC Twente eigenlijk op de juiste momenten toesloeg, want ook zij speelden niet de beste wedstrijd van het seizoen. Er werd zeer effectief met de kansen omgegaan. Kevin Jansen kwam twee minuten voor tijd met de aansluitingstreffer. Hij kopte een goede voorzet van Ruben Schaken binnen. De goal was echter alleen voor de statistieken. Na het doelpunt van ADO deed FC Twente via Kamohelo Mokotjo ook weer iets terug: 4-1.
Scoreverloop FC Twente - ADO Den Haag 4-1 (2-0): 13. 1-0 Ünal, 35. 2-0 Ünal, 54. 3-0 Celina, 88. 3-1 Jansen, 90. 4-1 Mokotjo
FC Twente: Marsman; Van der Lely, Andersen (25. Katsikas), Bijen, Trajkovski; Mokotjo, Klich, Celina; Yeboah, Ünal (70. Oosterwijk), F. Jensen (57. Hölscher)
ADO Den Haag: Setkus; San Roman, Beugelsdijk, Kanon (46. Jansen), Meijers; Trybull, Duplan, Meissner; Becker (76. Schaken), Havenaar, Marengo (46. Van der Heijden)
Gele kaart(en): Becker, Meissner (ADO Den Haag), Van der Lely (FC Twente)
Rode kaart(en): n.v.t.
Scheidsrechter: Pol van Boekel
Toeschouwers: 24.100 (De Grolsch Veste, Enschede)