LIVEBLOG: bekervoetbal ADO Den Haag, Katwijk en VVSB

Graphic: Danny van den Bosch
Graphic: Danny van den Bosch
REGIO - ADO Den Haag, Katwijk en VVSB zijn door naar de volgende ronde van het KNVB Bekertoernooi. Dit liveblog wordt niet meer bijgewerkt.
ADO Den Haag werd vorig seizoen in de tweede ronde van het Bekertoernooi uitgeschakeld door de amateurs van SC Genemuiden. Na de reguliere speeltijd stond er een stand van 2-2 op het scorebord en dus was een verlening noodzakelijk. De Haagse ploeg kwam daarin op achterstand, maar Ludcinio Marengo bracht ADO destijds in de 120e minuut op het nippertje langszij: 3-3. De strafschoppen die volgden werden door Genemuiden uiteindelijk beter genomen: 3-1. Vandaag staat de ploeg van coach Zeljko Petrovic tegenover competitiegenoot NEC.
Katwijk komt Harkemase Boys als tegenstander tegen. Laatstgenoemde is een ploeg die in de hoek zit waar de klappen vallen. In de Derde Divisie, de competitie waar de Friezen in uitkomen, werd vier keer achter elkaar een nederlaag geleden. Kunnen de Katwijkers, die dit seizoen in de Tweede Divisie moeilijk weten te scoren, hiervan profiteren?

Bekersprookje

In Noordwijkerhout werd vorig seizoen geschiedenis geschreven. VVSB behaalde als tweede amateurclub ooit de halve finale van het KNVB Bekertoernooi. Daarin was FC Utrecht uiteindelijk met 3-0 een maatje te groot, maar de prestatie van VVSB om zover te komen was een natuurlijk hele fraaie. Het duel in de kwartfinale tegen FC Den Bosch was er eentje in de categorie krankzinnig. Tien minuten voor tijd stonden de Noordwijkerhouters nog met 2-0 achter, maar in een tijdsbestek van vijf minuten werd deze omgebogen naar een 2-3 overwinning. Gaat VVSB opnieuw historie schrijven? Wie weet! Vanavond moet dan wel eerst Achilles Veen verslagen worden.