Katwijk op het nippertje door naar volgende ronde KNVB Beker

Spelers van Harkemase Boys balen na de 2-1; Katwijkse supporters vieren feest
Spelers van Harkemase Boys balen na de 2-1; Katwijkse supporters vieren feest © Orange Pictures
KATWIJK - Katwijk is ten koste van Harkemase Boys door naar de volgende ronde van het KNVB Bekertoernooi. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg op 1-1, maar in een krankzinnige slotfase trokken de oranjehemden vlak voor tijd de overwinning naar zich toe: 2-1.
De intenties van beide ploegen werden in Katwijk al snel duidelijk: doorgaan naar de volgende ronde. Zowel Katwijk als Harkemase Boys begon aanvallend en het resulteerde al snel tot de eerste kansen. De thuisploeg domineerde wel, maar het deed eigenlijk vrij weinig met het overwicht. Het is een euvel wat de laatste weken speelt bij Katwijk. Er wordt leuk, en bij vlagen ook goed gevoetbald, maar aan de afronding ontbreek het steeds. Met de brilstand gingen beide ploegen naar de rust: 0-0.

Ontploffen

Na de thee namen de bezoekers uit Friesland de leiding, maar captain Robbert Susan bracht Katwijk tien minuten voor tijd langszij. Een verlening leek onvermijdelijk, maar clubtopscorer Mike van den Ban kroonde zich uiteindelijk tot matchwinner. In de uiterste slotfase liet hij met de winnende goal sportpark De Krom ontploffen: 2-1.
Scoreverloop Katwijk - Harkemase Boys 2-1 (0-0): 0-1 Renken, 1-1 Susan, 2-1 Van den Ban