VVSB bekert door; nieuw sprookje in de maak?

De spelers van VVSB vieren een goal
De spelers van VVSB vieren een goal © Orange Pictures
NOORDWIJKERHOUT - VVSB, de bekersensatie van vorig seizoen, is door naar de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi. In Noord-Brabant had de ploeg van coach Wilfred van Leeuwen weinig moeite met Achilles Veen: 1-4.
Iedereen kent het mooie bekersprookje van VVSB nog wel. De Noordwijkerhoutse formatie behaalde vorig seizoen als tweede amateurploeg ooit de halve finale van het toernooi. Daarin was FC Utrecht uiteindelijk met 3-0 te sterk, maar de paarsgelen deden wel een mooie ervaring op.

Bekerheld

Achilles Veen was in de eerste ronde de tegenstander van VVSB, maar de bezoekers lieten in de beginfase van het duel een zeer matige indruk achter. Er werden verkeerde keuzes gemaakt en coach Van Leeuwen liet duidelijk blijken niet blij te zijn met het spel dat op de mat werd gelegd. De woede verdween echter al snel bij de oefenmeester. Niemand minder dan Maikey Parami, de man van de winnende goal in de kwartfinale tegen FC Den Bosch, tekende voor de openingstreffer: 0-1.
De thuisploeg kwam na de thee beter uit de kleedkamer, maar VVSB-captain Vladimir Jozic verdubbelde halverwege het tweede bedrijf de score. Vanaf de penaltystip schoot hij koelbloedig raak. De definitieve beslissing viel een kwartier voor tijd. Giovially Serbony tekende voor de 0-3 en Younes Seghrouchni had de vierde paars-gele treffer op de pantoffel. De eretreffer viel via een strafschop, maar de spanning kwam daardoor niet terug. VVSB gaat deze week de koker in voor de volgende ronde.
Scoreverloop Achilles Veen - VVSB 1-4 (0-1): 0-1 Parami, 0-2 Jozic (strafschop), 0-3 Serbony, 0-4 Seghrouchni, 1-4 Sulun (strafschop)