Beugelsdijk na nederlaag tegen Heerenveen: 'Ik heb er geen verklaring voor'

ADO-spelers Beugelsdijk en Meissner balen
ADO-spelers Beugelsdijk en Meissner balen © Laurens Lindhout
DEN HAAG - ADO Den Haag begon het seizoen boven verwachting goed. De eerste drie wedstrijden werden winnend afgesloten en de ploeg leefde in een weelde. Maar de afgelopen weken is die positiviteit veranderd in een ietwat negatieve sfeer. De afgelopen drie competitiewedstrijden werden verloren en onder andere doelman Ernestas Setkus maakt de laatste weken geen sterke indruk.
Ook tegen Heerenveen zat Setkus er een aantal keer naast. Bij de 0-1 van Heerenveen wilde hij de bal wegstompen, maar sloeg hij mis. Is de goalie inmiddels een onzekere factor geworden? Beugelsdijk vindt van niet. ‘Nee, zolang hij de bal naar de zijkanten stompt is het goed. Maar het is zeker niet zijn intentie om het fout te doen’, vertelt hij na afloop van het verloren duel tegen Heerenveen.
Zaterdagavond was het optreden van ADO tegen de Friezen op zijn zachtsgezegd heel matig te noemen. Beugeldijk vindt het lastig om te zeggen wat er precies misgaat. ‘Nee, ik heb er geen verklaring voor’, concludeert hij. ‘Die eerste drie wedstrijden van het seizoen moesten we ook gewoon winnen. Maar vandaag was er geen druk op de bal en was het een speeltuin voor Heerenveen. Het was pupillenvoetbal van ons. Stijn Schaars kon elke bal tien keer hooghouden.’

Kantelpunt

Beugelsdijk constateerde na afloop dat het kantelpunt van de wedstrijd de uitval van captain Aaron Meijers was. Na twintig minuten spelen moest hij noodgedwongen het veld verlaten nadat hij in botsing was gekomen met Arber Zeneli. Wat de verdediger precies heeft is nog niet bekend.