Rolstoeltennister De Groot na Paralympische Spelen: 'Had niet verwacht dat het zo snel zou lukken'

ALPHEN AAN DEN RIJN - Ze is pas negentien jaar oud, maar heeft nu al een fantastisch avontuur achter de rug. Rolstoeltennister Diede de Groot is net een week terug van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro waar ze een zilveren plak wist te bemachtigen.
In de zomer van 2015 was het doel van De Groot om binnen drie jaar de top te bereiken, maar in één jaar tijd is er veel veranderd. De ontwikkeling van de rolstoeltennister ging veel sneller dan verwacht en zonder ooit een Grand Slam gespeeld te hebben, kwam ze afgelopen zomer in actie ze in actie op een van de grootste toernooien ter wereld. Een unieke prestatie.

Kippenvel

'Ik had niet verwacht dat het zo snel al zou lukken', vertelt een stralende De Groot in TV West Sport. 'Het was heel erg wennen op de Paralympics. Het deed toch wel meer met mij dan ik had verwacht. Het is zo bijzonder als je het stadion in komt en iedereen voor je begint te klappen. Als je dat nog nooit meegemaakt hebt, dan krijg je daar toch wel kippenvel van.'
Als het meezit, kan De Groot nog vier Paralymische Spelen meemaken. De rolstoeltennister kan niet wachten om haar tweede plak te halen. 'Ik heb mijn eerste spelen achter de rug en het biedt goede vooruitzichten. Ik ga in Tokio echt voor een medaille.'

Grand Slam

Een paar dagen na haar terugkomst is De Groot alweer aan het trainen voor het volgende evenement. Volgend jaar hoopt de 19-jarige in Australië haar eerste Grand Slam te spelen.