Zesde overwinning voor FC Lisse; koppositie blijft behouden

LISSE - Het is dit seizoen al vaak gezegd, maar het blijft FC Lisse voor de wind gaan. Op bezoek bij Capelle werd zaterdagmiddag een 1-3 overwinning geboekt, waardoor de blauwgelen koploper van de Derde Divisie blijven.
Op bezoek bij het altijd lastige Capelle kwam FC Lisse wel op achterstand. Uit een corner kon Kai Fens in de beginfase van de wedstrijd makkelijk binnenkoppen. Het team van trainer Winand van Loon staat bekend als een stugge ploeg en onder de clubs uit de Bollenstreek valt Capelle niet onder de favorieten. Toch deed FC Lisse sneller dan verwacht iets terug. Na een hele verre uitgooi van Niels Buijs trok Tom Zoontjes de score gelijk. Een kwartier voor de rust nam Lisse via Thierry Monteny zelfs de leiding: 1-2.

Zelfvertrouwen

FC Lisse blaakt van het zelfvertrouwen, dat is duidelijk dit seizoen. Voetballend was de ploeg van coach Robbert de Ruiter de betere en het slaagde er in het tweede bedrijf in de voorsprong te verdedigen. Martin van Eeuwijk gooide het duel via een strafschop in het slot: 1-3.
Scoreverloop Capelle - FC Lisse 1-3 (1-2): 1-0 Fens, 1-1 Zoontjes, 1-2 Monteny, 1-3 Van Eeuwijk (strafschop)