ADO-aanvoerder Aaron Meijers lang uit de roulatie: 'In het gunstigste geval drie maanden'

Aaron Meijers loopt een knieblessure op tijdens ADO - Heerenveen.
Aaron Meijers loopt een knieblessure op tijdens ADO - Heerenveen. © Laurens Lindhout
DEN HAAG - De blessure van Aaron Meijers is ernstiger dan verwacht. Uit onderzoek is maandag gebleken dat de aanvoerder van ADO Den Haag zijn achterste kruisband heeft gescheurd. Hij hoeft niet onder het mes te gaan, maar ligt wel maanden uit de roulatie.
'De dokter zei dat ik in het gunstigste geval over drie maanden hersteld ben', laat Meijers weten in een eerste reactie. 'Ik hoef gelukkig niet geopereerd te worden, dat is positief. Nu moet ik eerst rusten, met een brace om. En dan terugwerken naar de veldtraining.'
Meijers liep zijn kniekwetsuur negen dagen geleden op tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (0-3). Het gebeurde in een duel om de bal met zijn directe tegenstander Arbel Zeneli, waarbij de linksback een 'tikje' kreeg.

'Heel vervelend'

Voorlopig moet Meijers dus toekijken, iets wat hij niet gewend is. 'Nu besef ik het nog niet echt, maar ik vind het wel heel erg vervelend. Zeker in deze periode wil je de ploeg helpen en onderdeel zijn van het team, dat kan nu even niet. Het voelt alsof je de jongens een beetje in de steek laat.'

Te gast in TV West Sport

Aaron Meijers is maandag te gast in TV West Sport. De aanvoerder van ADO Den Haag schuift aan in de studio bij presentator Herman Nanninga. Onderwerp van gesprek is behalve zijn blessure ook de neerwaartse spiraal waar de Hagenaars in zitten, na hun sterke seizoensstart. De uitzending begint om 17.00 uur en wordt elk uur herhaald.