Wethouder doet deur dicht voor HSV Escamp: 'Ontzettend moeilijk om ijzer met handen te breken'

DEN HAAG - De toekomst van voetbalvereniging HSV Escamp ziet er op z'n zachtst gezegd niet bepaald rooskleurig uit. Het geduld van wethouder Rabin Baldewsingh is opgeraakt, nu de Haagse club een huurschuld heeft van bijna 17.000 euro. Gevolg is dat de wethouder definitief de deur heeft dichtgegooid voor HSV Escamp, dat geen gebruik meer mag maken van de gemeentelijke sportvelden.
Baldewsingh is het beu om nog langer te wachten totdat de fusieclub met het verschuldigde geld over de brug komt. 'Het is onderling gewoon niet goed gegaan', doelt hij op de relatie tussen HSV Escamp en buurvereniging ESDO, die zowel het clubhuis als de velden met elkaar moeten delen. 'Je zult met elkaar moeten samenwerken. En als de wil er niet is, dan wordt het ontzettend moeilijk om ijzer met handen te breken.'
HSV Escamp vindt echter dat de gemeente ook schuld heeft aan de situatie. 'Beide clubs hebben aan de gemeente gerapporteerd dat er te veel verschillende culturele achtergronden zijn', zegt Richard van der Zwan, advocaat van de club. 'De gemeente heeft Escamp in deze positie gemanoeuvreerd.' Volgens Van der Zwan is het doek nog niet gevallen en gaat HSV Escamp er alles aan doen om het geld bij elkaar te krijgen.

LEES OOK: